Ilość środka żywieniowego do spożycia i rozcieńczenie muszą być określone wyłącznie przez lekarza i zależą od wieku, mc. oraz stanu klinicznego pacjenta. Zalecane stężenie: 21,1% w/v (1 kcal/ml) uzyskuje się dodając 1 płaską miarkę proszku na każde 30 ml wody. 1 płaska miarka = 7,3 g proszku. 1 miarkę (7,3 g) wsypać do 30 ml wody, objętość całkowita 35 ml. 3 miarki (21,9 g) wsypać do 90 ml wody, objętość całkowita 105 ml. 10 miarek (73 g) wsypać do 300 ml wody, objętość całkowita 350 ml. Przygotowanie: Umyć ręce. Używać czystych naczyń. Odmierzyć wymaganą objętość wody i wlać do naczynia. Napełnić proszkiem miarkę załączoną do opakowania. Nadmiar proszku usunąć czystym, suchym nożem. Nie ubijać proszku w miarce. Używać wyłącznie miarki załączonej do opakowania. Dodać zalecaną ilość miarek proszku do wody. Zamknąć naczynie i wstrząsać, aż proszek się rozpuści. Środek żywieniowy przygotowany do spożycia przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 h. Wstrząsnąć lub zamieszać bezpośrednio przed podaniem. Środek żywieniowy stosowany doustnie najlepiej podawać schłodzony. Nie gotować przygotowanego posiłku. Nie używać kuchenki mikrofalowej do przygotowania lub podgrzania posiłku.
Środek żywieniowy w postaci proszku, oparty na aminokwasach, kompletny pod względem odżywczym, hipoalergiczny. Do postępowania dietetycznego u dzieci w wieku powyżej 1. rż. w: alergii na białka mleka krowiego, złożonej nietolerancji białek pokarmowych i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta elementarna.
100 g proszku zawiera: 22 g tłuszczy (42 En%) w tym 9,4 g kwasy nasycone, 7,7 g jednonienasycone, 4 g wielonienasycone, 56 g węglowodanów (47 En%) w tym 5 g cukry, 13,3 g równoważnika białka (11 En%), 0,71 g soli, 214 µg wit. A, 6,2 µg wit. D, 6,7 mg wit. E (α-TE/ET), 19 µg wit. K, 0,48 mg tiaminy, 0,95 mg ryboflawiny, 5,3 mg (9,0 mg NE/EN) niacyny, 1,9 mg kwasu pantotenowego, 0,48 mg wit. B6, 71,3 µg kwasu foliowego, 1,2 µg wit. B12, 14,3 µg biotyny, 47,5 mg wit. C, 285 mg sodu, 546 mg potasu, 437 mg chlorku, 428 mg wapnia, 309 mg fosforu, 66,5 mg magnezu, 5,7 mg żelaza, 5,2 mg cynku, 0,48 mg miedzi, 0,29 mg manganu, 21,4 µg molibdenu, 15,2 µg selenu, 7,6 µg chromu, 71,3 µg jodu, 95 mg choliny, 26,1 mg inozytolu, 15,80 L-karnityny, 31,45 mg tauryny. Osmolalność: 600 mOsmol/kg H2O. Wartość energetyczna: 1992 kJ / 475 kcal.